Zielonogórska restauracja Bachus w Ratuszu z nowym kulinarnym otwarciem. O meny zadba znany z udziału w Top Chef, Hell’s Kitchen Dariusz Kuźniak. To też książek kulinarnych. Będzie po polsku, ale oryginale.
Top Chef Dariusz Kuźniak już działa w kuchni restauracji Bachus. – Lubię polskie potrawy, lubię smak trawy cytrynowej czy limonki – mówi Dariusz Kuźniak i po chwili częstuje boczkiem z cukrem. Smak petarda.
Menu Bachusa będzie polskie, ale z różnymi ciekawymi dodatkami, dlatego z pewnością nie będzie nudno.
Darek Kuźniak telewizyjną przygodę zaczął od Top Chefa w telewizji Polsat. Potem w Hell’s Kitchen” był przez dwie edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Brał udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.
W lipcu 2017 r. wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak”.
W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej.