Flamingo już od lat karmi zielonogórzan pysznymi daniami polskiej kuchni. Świeżutkie schabowe, kotlety mielone, sosy, gołąbki, karkówka, golonki, pierogi, surówki i sałatki. Wszystko w domowej jakości, palce lizać.
Flamingo znajdziemy w pasażu CWW na al. Zjednoczenia 106. Już od wejścia kusi zapachami, bo co ważne, potrawy są zawsze świeże, a nie odgrzewane. Szef kuchni stawia na naturalne przyprawy i zioła. Tutaj nie ma żadnych ulepszaczy lub konserwantów. Mamy zdrową kuchnię.
We Flamingo znajdziemy flagowe potrawy polskiej kuchni. Pyszne, doskonale usmażone schabowe z ziemniakami oraz sosem do wyboru, jaki kto lubi. Mielonym, ziemniaczki i buraczki, pychota.
Pierogi domowej roboty z doskonałym farszem. Dosłownie przepyszne gołąbki lub mięciutka golonka w kapuście. Palce lizać. Oczywiście zawsze mamy równiez kilka świeżych, doskonałych zup do wyboru oraz bar sałatowy. To trzeba spróbować.
Jak mówią klienci, kto raz posmakował kuchni Flamingo zawsze już tam będzie wracał. Flamingo to również doskonała alternatywa na sobotni obiad i to w przystępnych cenach. Do tego dostajemy naprawdę duże porcje.