Winobranie w Zielonej Górze to również masa kulinarnych stoisk. Od produktów regionalnych, po słodycze, orzeszki czy pączki. Co w tym czasie zjemy na Winobraniu? Zobaczcie.
Na Winobraniu znajdziemypieczone kiełbasy oraz mięsa podawane z grilla. Cena zależy od wagi.
Pajda chleba z różnymi dodatkami od lat cieszy się niesłabnącym powodzeniem.
Porządna pajda z dodatkami to koszt około 20-25 zł. Sama ze smalcem kosztuje 9 zł, ale kto nie weźmie dodatków…
Pierogi z cebulą za 5 sztuk zapłacimy 18 zł. Dość drogo.
Porcja minipączków zaczyna się do 10 zł
Lody średnio są sprzedawane po 9 zł
Za kopytka wydamy 15 zł. Też sporo.
Rurka z bitą śmietaną to wydatek 4 zł
Podpłomyk kosztuje od 20 zł
Bigos wyceniono na 18 zł za porcję
Frytki zaczynają się do 10 zł za porcję
Podpłomyk petarda winobraniowa 22 zł
Świeżo wypiekana bułka z pieczarkami to koszt 15 zł
Gofry zaczynają się od 6 zł
Orzeszki lub migdały na słodko od 10 zł za 10 dag