W sobotę, 20 lutego, w restauracji Bachus rozpocznie się tydzień z golonkami. To kontynuacja festiwalu, o który dopytywali zielonogórzanie.
Festiwal golonek odbywał się w nieistniejącym już hotelu Polan. Pomysł się sprawdził, a smakoszy golonki nie brakowało. Niestety hotel upadł, ale smak golonek pozostał. – Słuchając klientów i wychodząc im na przeciw przygotowaliśmy rewię golonek – mówi Marcin Polakiewicz, właściciel restauracji Bachus.
Szef kuchni przygotował smakowite atrakcje. Jedną z nich będzie golonka z dzika – mówi Przemysław Matysik, szef kuchni w Bachusie. Golonkę z dzika zjemy z bułkami na parze oraz kapustą czerwona, zasmażaną. Wszystko w sosie piwnym.
Będzie również duszona golonka z indyka z maślanym gnocchi buraczanym, warzywami z patelni w sosie z owoców leśnych.
Znajdziemy też smaczną nowość, czyli golonka cheeseburger w bułce z serem cheddar, piklowaną czerwoną kapustą, pomidorami, jalapeno i sosem sriracha mayo. Brzmi super smacznie.
Oczywiście nie zabraknie pieczonej golonki wieprzowej ze smażonymi ziemniakami w ziołach i czosnku, a do tego kapusta zasmażana. Będzie też golonka gotowana z pieczywem i musztardą.
Rewia golonek rusza w sobotę, 20 lutego i potrwa do niedzieli, 28 lutego.
Uwaga! W sobotę 20 lutego i niedzielę 21 lutego osoby, które zamówią golonkę i osobiście ją odbiorą w Bachusie dostaną 40 proc. rabatu.
Cena z dowozem nie podlega rabatowi, ale dowóz na terenie „starej” Zielonej Góry jest darmowy. Minimalne zamówienie na dowóz to 30 zł.
Zamówienia składamy pod numerem 511 161 212.