Tatar z polędwicy w Casa Mia, żeberka w Bachusie. Co szykują lokale w Zielonej Górze na Sylwestra?

W tym bardzo trudnym dla gastronomii okresie właściciele lokali robią co tylko mogą żeby przetrwać.  Nie mają możliwości organizowania zabaw sylwestrowych, dlatego przygotowali menu do naszych domów. – Staramy się jak możemy, to dla nas bardzo ciężki czas, ale jesteśmy  – mówi Marcin Polakiewicz, zielonogórski restaurator.

Restauracja Bachus przygotowała atrakcyjne sylwestrowe menu, a co w nim:

--- Czytaj dalej pod reklamą ---

Niezbędnik Sylwestrowy dla 4 osób – 219 zł

  • Żeberka BBQ 1 kg

  • Roladki naleśnikowe / Prosciutto di Parma / serek Philadelphia / parmezan 16 krążków

  • Sałatka z tortellini / papryka / ogórek / suszone pomidory / cieciorka / jogurt z majo 1 kg

  • Antipasti – marynowane czarne oliwki, cukinia, bakłażan, papryka 1,5 kg

  • Nachosy i krążki cebulowe / dip serowy

(Nie)winny Prezent

W Bachusie są też dania:

Sałatka gyros 1,5 kg – 35 zł

Półmisek wędlin ze smalcem i kiszonymi ogórkami – 85 zł

Humus z suszonymi pomidorami 200g/paluchy grissini 16 szt.–35 zł

Bruschetta tatarska 400g / pieczywo 16 szt. – 68 zł

Krewetki w tempurze 16 szt., sos sweet chilli – 89 zł

Barszcz czerwony 1 L/ grissini z ciasta francuskiego 16 szt. – 30 zł

Zamówienia zbieramy do 29 grudnia 2020 r.

Odbiór/dowóz dnia 31 stycznia 2020 r. do godziny 14.00 – tel. 511161212

W menu Casia Mia znajdziemy między innymi tatara z polędwiczki wołowej czy Focaccia z mascarpone i salami piccante

Szczegóły na zdjęciu

 

Jedzenie na domówkę możemy też zamówić w Czar PRL-u

Szczegóły na zdjęciu

Ceska Hospoda u Svejka przygotowała 3 różne zestawy przekąsek na wynos na Sylwestra w tym  opcja ze śniadaniem noworocznym

Przykładowy set 1 za 109 zł na 2 osoby

  • Marynowany Hermelin ( czeskie brie ) w oliwie, cebuli, czili, w przyprawach prowansalskich 150gr. Plater serów i mięs ( grana padano, di buffala, kozia rolada, grecka feta, prosciutto, spianata picante , winogrona, owoce sezonowe, marmolada figowa ) ( 150gr serów i 150gr mięs )

  • Pate z kaczej wątróbki 150gr, Pate z soczewicy z curry 200gr, Selekcja sałat

  • Mini chleb z orzechami i żurawiną, mini brioche, grissini, Pesto z palonej papryki i suszonych pomidorów 100gr

  • Orzechy w słonym karmelu 100gr. Selekcja serniczków w słoiczkach ( razem 300gr )

Więcej informacji i zamówienia pod nr tel.  792 000 395