Gościniec u Deców w Karszynie to wspaniałe miejsce. Bije tam rodzina atmosfera okraszona wspaniałą kuchnią z dziczyzny. Klasyczna potrawa to stek z jelenia. Koniecznie musicie spróbować.
Gościnie u Deców w Karszynie to niezwykle miejsce. Mieliśmy okazję być tam w niedzielę, 19 listopada. Właśnie w ten dzień gościniec czekał na gości.
Od wejścia witał oryginalny wystrój wnętrza oraz cudowne zapachy docierające z kuchni. Zdecydowaliśmy się na stek z jelenia. To w Gościńcu u Deców już klasyka.
Stek został podany z domowym frytkami oraz grillowanymi warzywami. Do tego kilka kurek.
Dziczyzna w Gościńcu u Deców
Za kuchnię w gościńcu odpowiada Mirosław Dec, który o dziczyźnie wie wszystko. – To przede wszystkim najzdrowsze mięso. Tu nie ma mowy o antybiotykach – mówi M Dec.
Dodaje również, że wcale nie jest tak trudno przygotować pyszne danie z dziczyzny. – To bardzo wdzięczne mięso. Przykładowo stek z jelenia po zamarynowaniu trafia na chwile na rozgrzaną patelnie i to cała tajemnica – śmiej się M. Dec.
Koniecznie trzeba wybrać się do Gościńca u Deców na dziczyznę. Obserwujcie facebook restauracji tak są ogłaszanie dni otwarcia.
Na filmie poniżej Mirosław Dec mówi jak łatwo zrobić fantastyczny stek z jelenia.